Glasisolatie

Glas vervangen levert direct comfort


energie besparen met glasisolatie


Offerte aanvragen

Glasisolatie

Je huis klaar voor de toekomst

Glasisolatie is het vervangen van enkel glas of dubbelglas voor nieuw isolerend glas. Dat kan hr++-, tripple of vacuümglas zijn.

Door het nieuwste glas verlies je veel minder warmte door de ruiten. Dat scheelt condens meer aan de binnenzijden van de ruit. En koudeval. Zodat je ook dichtbij het raam warm kunt zitten. Lekker comfortabel dus. En meteen ook goed voor een lagere energierekening.

Subsidie beschikbaar

Glasisolatie maakt je huis comfortabel en energiezuinig. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, je bereidt je huis ook voor op een aardgasvrije toekomst.
Voor het vervangen van glas door woningeigenaars is subsidie beschikbaar.

Glasisolatie
Glas vervangen zit ook in deze actie woningisolatie. Van inschrijven tot uitvoering van de werkzaamheden. Wij helpen je.

Veelgestelde vragen

  • 1
    Wat levert enkel glas vervangen mij op?

    Heb je nog enkel glas, dan is glas vervangen aan te raden. Zelfs in ruimtes waar je niet of nauwelijks stookt. Het levert je flink wat comfort op. Je hebt minder last van vocht en schimmel. Daarbij bespaar je flink op je gasverbruik.  Ook scheelt het geluid van buiten.

    Op deze tabel van Milieucentraal kun je zien hoeveel je ongeveer kunt besparen. Let op: hoeveel je precies bespaart is sterk afhankelijk van de situatie.

  • 2
    Welke soorten glas zijn er?

    Het verschil tussen oud dubbelglas en hoogrendementsglas is nauwelijks zichtbaar. Maar in isolatiewaarde verschillen ze wel! Beide soorten bestaan uit twee glasbladen met daartussen een spouw die hermetisch is afgesloten van de buitenwereld. Waar de spouw bij gewone dubbele beglazing gevuld is met droge lucht, is die bij hoogrendementsglas (HR++) gevuld met een edelgas, zoals argon. Edelgas isoleert warmte beter dan gewone lucht. 

    De beter isolerende beglazingen worden HR+ en HR++ genoemd. Bij deze HR-glassoorten is een coating in de vorm van een flinterdun metaallaagje op de spouwzijde van de binnenruit aangebracht voor betere thermische isolatie: de coating laat de zonnewarmte door naar binnen maar kaatst de warmtestraling die naar buiten gaat, terug. 

    Ook bestaat er tripple glas. Dat is een type vensterglas dat bestaat uit drie lagen glas, met daartussen gas. Daarbij is er een derde laag aanwezig. Dit isoleert nog meer dan HR++-glas.

    Vacuumglas is een isolatieglas dat je bestaat uit twee glasplaten die vacuum zijn gezogen en van elkaar gescheiden door een minime spouw. Doordat er in dit systeem bijna geen lucht- of gasmoleculen zijn, is er nauwelijks energieoverdracht tussen de binnen- en de buitenkant van het glas. Daarom is het heel isolerend qua warmte en geluid en toch niet heel dik.

  • 3
    Wat doe ik met ventilatie?

    Vervang je enkel glas of dubbel glas door triple of HR++ glas, zorg dan meteen voor voldoende ventilatie, bijvoorbeeld met roosters boven de ruit of klepraampjes die je kunt openzetten. Goed ventileren is nodig voor gezonde lucht in huis. Om extra energie te besparen en het comfort te verbeteren kunt u ook nadenken over het toepassen van een mechanische ventilatie met een warmte terugwinning.

  • 4
    Is het plaatsen van isolatieglas iets voor mij?

    Heeft je woning met nog enkel glas en zijn je kozijnen nog goed, dan is het zinvol je glas te vervangen door HR++- of triple glas.

    Heb je oud dubbelglas in ruimtes die je regelmatig verwarmt?  Ook dan is het de moeite waard het glas te laten vervangen.

    Heb je last van de kou vanaf het glas, ook dan is vervangen van het glas raadzaam.  

  • 5
    Hoe wordt isolatieglas aangebracht?

    Houten kozijnen
    Het oude glas wordt uitgenomen en voor recycling afgevoerd. Het kozijn wordt opgeschoond, kleine reparaties uitgevoerd en vervolgens gegrond. Dan wordt het isolatieglas geplaatst met nieuwe glaslatten en rondom afgekit. Als laatste lakt de schilder het werk af. Op verzoek wordt het gehele kozijn meegenomen met het schilderen.

    Kunststof en aluminium kozijnen
    Bij vervangen van isolatieglas in kunststof kozijnen is het van belang de rubbers, die dienen voor afdichting van de ruit, goed te controleren en zo nodig te vervangen. Uiteraard moet de dikte van het nieuwe glas goed zijn.

    Veilig werken
    Bij de uitvoering van werkzaamheden is geregeld een steiger, hoogwerker of verreiker nodig om veilig te kunnen werken. De zware glasplaten zijn een grote belasting voor de werknemers.

  • 6
    Is het zinvol mijn oude dubbelglas te vervangen?

    Isolatieglas is in de afgelopen 50 jaar steeds isolerender geworden. Daarom kan het zinvol zijn ouder dubbel glas te vervangen door bijv. HR++-glas. Dat scheelt stookkosten, maar ook geluid. In de tabel hieronder zie je hoeveel gas je per jaar gemiddeld kunt besparen door het vervangen van glas. Let op: elke situatie is uniek. Hoeveel jij kunt besparen, hangt af van de hoeveelheid glas, wat voor soort glas het is en natuurlijk van je stookgedrag.  

    In de onderstaande tabel van Milieucentraal zie je hoeveel de besparing ongeveer is.

Hoe werkt deze actie?

Dakisolatie van binnenuit zit ook in deze actie woningisolatie. Van inschrijven tot uitvoering van de werkzaamheden. Wij helpen je.

1

Inschrijven actie

Inschrijven
2

Afspraak thuis

Afspraak
3

Persoonlijke offerte

Offerte
4

Uitvoering isolatie

Maatregel uitvoeren
5

Ben je tevreden?

Tevreden

Samenwerken bedrijven

Van de Bunt Isolatietechniek
Schildersbedrijf Gabriël
Warmteplan B.V. is gevestigd te Brummen (Gld) en is opgericht in 1989. Sinds 2017 wordt het bedrijf aangestuurd door de zoon en dochter van oprichter Dick van der Woude. Centraal s Warmteplan
In samenwerking met bedrijven uit de buurt

Bespaar met deze isolatieactie

Met isolatie geef je je huis een extra laag die warmte en kou goed tegen houdt. Je maakt je huis behaaglijker in de zomer en de winter. Meer warmte vasthouden in de winter betekent een lager gasverbruik. Een goed geïsoleerd huis blijft in de zomer langer koel. Minder energiegebruik betekent ook: een lagere CO2-uitstoot. Wel zo duurzaam!