Help mee om Brummen duurzamer te maken!
Bekijk onze actuele vrijwilligersvacatures.

 

Events

BrummenEnergie organiseert van tijd tot tijd "events": lezingen, bijeenkomsten, etc. Bekijk op de Events pagina wat er op het ogenblik gepland staat.

Communicatie & Werving

Hoe meer body de coöperatie heeft, hoe beter we kunnen bijdragen aan onze doelstelling: een duurzame gemeente! Ledenwerving heeft dan ook hoge prioriteit.

Groene stroom via BrummenEnergie

Via BrummenEnergie om leveren wij groene stroom en gas. Elke nieuwe klant levert BrummenEnergie een kleine financiële vergoeding op. Lees er hier alles over: Energie afnemen.

Zonnepanelen op collectieve daken

Mensen die zelf geen geschikt dak hebben, kunnen gezamenlijk streven naar plaatsing van panelen op een locatie in hun buurt - bijvoorbeeld op het dak van een bedrijf, stal of schuur. Zo zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de collectieve zonnepanelen op manege De IJsselruiters in Brummen. BrummenEnergie kan dit begeleiden en faciliteren en werkt daarbij nauw samen met Wijkenergie Coöperatie.

Zonneparken

We ontwikkelen twee zonneparken in onze gemeente: zonnepark Eerbeek aan de Doonweg in Eerbeek en Zonnepark Elzenbos in Brummen. Dergelijke projecten zijn buitengewoon complex en vragen veel deskundigheid.

Verkenning Biogas/Microvergisting

Dit is een activiteit die door een gebrek aan menskracht nog niet is opgestart.

Energiebesparing: Energiecoaches en Duurzaam Buitengebied Brummen

Naast inzet van meer duurzame energiebronnen, vormt het bewust omgaan met energie en waar mogelijk het nemen energiebesparende maatregelen een belangrijke aanpak om te komen tot een duurzaam Brummen in 2030. Daarom zijn we samen met onze buurtcoöperatie ZutphenEnergie en de gemeente Brummen het project met de gratis Energiecoaches gestart. Daarnaast zijn we ook actief in het buitengebied: binnen Duurzaam Buitengebied Brummen werken we aan het verduurzamen van agrarische bedrijven en particuliere woningen in het buitengebied van de gemeente Brummen. Beide projecten vragen de inzet van energieadviseurs. 

Juridische zaken

Binnen het werkterrein van BrummenEnergie is er met regelmaat sprake van formele stukken met een juridisch karakter, bijv. contrakten, statuten, deelnameovereenkomsten etc. Er is specifieke deskundigheid nodig om dergelijke stukken op te stellen en/of te doorgronden.

Doe mee en word vrijwilliger!

Voor al deze activiteiten hebben we vrijwilligers nodig die samen met ons aan de lat staan om de gemeente Brummen een stukje duurzamer te maken. Wil jij ons helpen? Stuur ons dan een berichtje via  of neem een kijkje bij onze actuele vrijwilligersvacatures.