Theater Kring Lopen

Op vrijdagavond 4 oktober organiseert BrummenEnergie samen met de Stichting IJsselhoeven een interactieve theateravond over de dilemma’s die er spelen rondom de energietransitie. Iedereen begrijpt wel dat we onze economie, energie en voedselproductie anders moeten inrichten om het klimaat op onze planeet leefbaar te houden. Maar als er concrete plannen voor zonneparken of windmolens zijn, ontstaan er meestal conflicten en een berg weerstand. Kan dat niet anders?

Over die vraag heeft Stichting IJsselhoeven een interactieve theatervoorstelling gemaakt, die BrummenEnergie op vrijdagavond 4 oktober vertoont op Natuurboerderij de Mhene. Deze natuurboerderij aan de Lendeweg in Hall ligt aan de rand van een gepland zonnepark van 36 hectare, dat voor veel discussie heeft geleid in dit gebied en daarbuiten. Eigenaren Jaap en Jantine Peters stellen hun boerderij belangeloos ter beschikking voor deze theatervoorstelling!

Interactief

In het eerste deel van het theaterstuk zien we waarom we in actie moeten komen. De cijfers. We moeten wel. Als we het niet doen, stijgen de temperaturen en de zeespiegel zodanig dat we permanent in moeilijkheden zullen verkeren.

In het tweede deel van de voorstelling zien we een boerengezin, een burger, een ambtenaar en een jonge boer. Lukt het om een zonnepark te bouwen of een windmolen te plaatsen? Hoe reageert de buurt? Welke keuzes hebben ze en wat zijn hun overwegingen als ze mee willen doen? Het publiek bemoeit zich ermee: het geeft advies aan spelers, doet suggesties voor oplossingen en neemt misschien wel een rol over. In het laatste deel volgt een gesprek met dat publiek. Wat kunnen en moeten we hiermee? Geen politiek, geen vergezichten, maar samen komen tot oplossingen die gedragen worden.

Iedereen die interesse heeft voor het thema, is van harte welkom!

Aanmelding en kosten

Meldt je aan via onderstaand aanmeldformulier. Het bevestigingsmailtje dat je ontvangt geldt als je toegangsbewijs.

De kosten bedragen 10 euro per persoon, te voldoen bij binnenkomst (alleen contant!). Dit is inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst, overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk in verband met de beperkte beschikbaarheid van kaarten.

LET OP: je kunt je alleen PER PERSOON aanmelden. Kom je met z’n tweeën of met meerderen? Dan ook graag twee keer of meerdere keren het aanmeldformulier invullen! (Even het scherm verversen om het formulier weer in beeld te krijgen.)

Aanmelding Theater Kring Loop op 4 oktober 2019

Let op: Het bevestigingsmailtje geldt als toegangsbewijs.