Enthousiast over energiebesparen

Ben jij geïnteresseerd in duurzaamheid en vind je het leuk om huurders in Brummen, Eerbeek en omliggende dorpen te stimuleren en te motiveren stappen te nemen om energie te besparen? Ben je twee dagdelen per maand beschikbaar, wil je wat bijleren over energiebesparing en een bescheiden vergoeding ontvangen voor je inzet in de verduurzaming van de gemeente Brummen? 

Dan ben jij misschien wel één van onze nieuwe energiecoaches!

De gemeente Brummen heeft subsidie ontvangen van de rijksoverheid om energiebesparing van woningen te stimuleren. De gemeente heeft aan BrummenEnergie gevraagd om dit in de dorpen en buurten te organiseren voor en met de inwoners. BrummenEnergie werkt hierin samen met Woningstichting Veluwonen en het Regionaal Energieloket. 

BrummenEnergie is een initiatief van en voor bewoners en werkt aan een duurzame toekomst. Dat doen we onder andere door lokaal duurzame energie op te wekken, te leveren en natuurlijk te besparen. Want wat je niet gebruikt aan energie hoef je ook niet op te wekken. Maar ook door ondersteuning van bewoners bij het besparen van energie en het verduurzamen van hun woning. Daarin spelen de energiecoaches een belangrijke rol en speciaal voor huurders zoeken we 6 extra coaches, die we gaan opleiden en inzetten gedurende een jaar.

Wat ga je doen

Als energiecoach voor huurders bezoek je, als de corona-maatregelen het toelaten, bewoners thuis en bespreekt met hen hun wensen over wooncomfort en verzamelt gegevens over het energieverbruik in hun woning. Je geeft praktische tips over hoe bewoners op een eenvoudige manier energie kunnen besparen en je geeft bevindingen weer in een kort verslag voor de bewoners.  De diensten van een energiecoach zijn gratis en beschikbaar voor alle inwoners in de gemeente Brummen. Op deze manier helpen we alle inwoners met het stap voor stap verduurzamen van hun woning. 

Opleiding Energiecoach

We gaan je natuurlijk helpen en klaarstomen om goed voorbereid aan de slag te gaan. Je doet daarom mee aan een (online) training tot energiecoach voor huurders. Deze bestaat uit 3 onderdelen: energie besparen door kleine maatregelen en gedragsverandering, gesprekstechnieken en een praktijkbezoek aan een woning. Aan het eind van de training ben je in staat om huurders te helpen om zuiniger om te gaan met energie en op die manier op hun woonlasten te besparen. Er is veel belangstelling om energiecoach te worden en er zijn zes plekken. Mocht je dus interesse hebben meld je dan snel aan.

Interesse?

Wil je meer weten over je rol als energiecoach? Stuur dan een e-mail met je contactgegevens naar de coördinator Gemmeke Caron: dan neemt zij zo snel mogelijk contact met je op. Ben je er al uit en wil je jezelf aanmelden, stuur dan een mail naar hetzelfde mailadres en schrijf daarbij je motivatie om als energiecoach aan de slag te gaan.