Duurzaam Buitengebied Brummen

Ons project ‘Duurzaam Buitengebied Brummen’ is ontstaan vanuit de Energietafels Buitengebied. Tijdens die Energietafels bleek dat veel bewoners en agrariërs in het buitengebied graag hun woning of bedrijf willen verduurzamen, maar niet goed weten hoe of waar te beginnen. 

BrummenEnergie, EMD Monumentenzorg en Bilan BV besloten daarop om hun krachten te bundelen en zijn onder de noemer Duurzaam Buitengebied Brummen een samenwerkingsverband aangegaan. Het doel van deze samenwerking is om woningeigenaren en agrariërs te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning en/of bedrijf. Dit doen we onder de vlag van BrummenEnergie.

Expertises die elkaar aanvullen

Het verduurzamen van een monumentale of oude woning in het buitengebied en van agrarische bedrijven vereist specifieke kennis en ervaring die niet iedere aannemer of adviseur in huis heeft. BrummenEnergie, EMD en Bilan BV hebben elk hun eigen expertise, die elkaar perfect aanvullen voor dit project. EMD Monumentenzorg Mirjam ten Hove adviseert en begeleidt woningbezitters van monumentale panden die voor 1946 zijn gebouwd, zoals op het gebied van bouwkundige isolatie, geschikte energiebronnen (nZEB, DuMo, incl. van gas af), inpassing met andere woningproblemen/comfort etc . Mirjam ten Hove is lid van BrummenEnergie.
Bilan (Register Energie Adviseur, REA) uit de Achterhoek is gespecialiseerd in het verduurzamen van agrarische bedrijven en adviseert en begeleidt de inzet van warmtepompen, PV op schuren en andere installaties bij woningen in het buitengebied. BrummenEnergie beschikt over de benodigde kennis en ervaring om collectieve zonprojecten uit te voeren (postcoderoosprojecten bijvoorbeeld), voert de algehele begeleiding over het project, organiseert de benodigde bijeenkomsten en verzorgt de PR en communicatie. Uiteraard kan BrummenEnergie ook groene energie leveren aan of afnemen van woningeigenaren of agrariërs. 

Mogelijkheden

Elke bewoner in het buitengebied en elke agrariër in de gemeente Brummen kan bij het samenwerkingscollectief Duurzaam Buitengebied Brummen (DBB) terecht.  Of het nu gaat om het plaatsen van zonnepanelen of warmtepomp, woningisolatie, het opstellen van een (meerjaren)plan voor het verduurzamen van woning of bedrijf of de uitvoering van het plan: zowel bij grote als bij kleine plannen kunnen wij je helpen en ondersteunen. 

Dit doen we tegen een faire prijs. We worden er niet rijk van en stoppen er ook veel vrijwillige uren in. We doen dit omdat we het belangrijk vinden dat ook mensen in het buitengebied hun huizen en bedrijven toekomstbestendig kunnen maken. 

Het belangrijkste voordeel voor onze klanten is de integrale aanpak die we samen als samenwerkingsverband kunnen realiseren. We kijken naar je huis of bedrijf als geheel en kijken dan wat kwalitatief de beste oplossing is voor de lange termijn. We leveren meerdere producten van meerdere leveranciers en hebben dus geen baat bij het verkopen van dat ene product. Jouw huis of bedrijf is ons uitgangspunt, niet onze productencatalogus. 

Meer informatie/aanmelden

Op dit moment werken we aan een groot project op een agrarisch bedrijf in het Brummense buitengebied. Daarnaast zijn er kleinere projecten waar we aan werken. Daarbij zoeken we naar inkoopvoordelen door die projecten samen te voegen en zo een grote inkoop van bijvoorbeeld zonnepanelen in één keer te doen. 

Wil je weten meer weten, weten wat jouw mogelijkheden zijn of wil  je met ons samenwerken? Neem dan contact op met Els Holsappel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via 06 11 30 33 05.