Duurzaam Buitengebied Brummen

Ons project ‘Duurzaam Buitengebied Brummen’ is ontstaan vanuit de Energietafels Buitengebied. Tijdens die Energietafels bleek dat veel bewoners en agrariërs in het buitengebied graag hun woning of bedrijf willen verduurzamen, maar niet goed weten hoe of waar te beginnen. Veel woningen in het buitengebied hebben een ouder bouwjaar en vereisen daarom een specifieke aanpak. Een verkeerde isolatie kan bijvoorbeeld veel ellende veroorzaken. Ook het agrarisch bedrijf vereist specifieke kennis om het juiste advies uit te kunnen brengen. 

BrummenEnergie besloot daarop om in samenwerking met EMD Monumentenzorg onder de noemer Duurzaam Buitengebied Brummen samen te werken aan een duurzaam buitengebied voor Brummen. Het doel van dit project is om woningeigenaren en agrariërs te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning en/of bedrijf. 

Expertises die elkaar aanvullen

EMD Monumentenzorg Mirjam ten Hove adviseert en begeleidt woningbezitters van monumentale panden die voor 1946 zijn gebouwd, zoals op het gebied van bouwkundige isolatie, geschikte energiebronnen (nZEB, DuMo, incl. van gas af), inpassing met andere woningproblemen/comfort etc . Mirjam ten Hove is lid van BrummenEnergie.

BrummenEnergie beschikt over de benodigde kennis en ervaring om (collectieve) zonprojecten uit te voeren, van zon op (agrarisch) dak tot postcoderoosprojecten. Als er specifieke kennis nodig is voor het verduurzamen van agrarische bedrijven kan BrummenEnergie doorverwijzen naar gespecialiseerde bedrijven in haar netwerk. BrummenEnergie voert de algehele begeleiding over het project, organiseert de benodigde bijeenkomsten en verzorgt de PR en communicatie. Uiteraard kan BrummenEnergie ook groene energie leveren aan of afnemen van woningeigenaren of agrariërs. 

Mogelijkheden

Elke bewoner in het buitengebied en elke agrariër in de gemeente Brummen kan bij Duurzaam Buitengebied Brummen (DBB) terecht. Of het nu gaat om het plaatsen van zonnepanelen of warmtepomp, woningisolatie, het opstellen van een (meerjaren)plan voor het verduurzamen van woning of bedrijf of de uitvoering van het plan: zowel bij grote als bij kleine plannen kunnen wij je helpen en ondersteunen. 

Dit doen we tegen een faire prijs. We worden er niet rijk van en stoppen er ook veel vrijwillige uren in. We doen dit omdat we het belangrijk vinden dat ook mensen in het buitengebied hun huizen en bedrijven toekomstbestendig kunnen maken. 

Het belangrijkste voordeel voor onze klanten is de integrale aanpak die we voorstaan. We kijken naar je huis of bedrijf als geheel en kijken dan wat kwalitatief de beste oplossing is voor de lange termijn. We leveren meerdere producten van meerdere leveranciers en hebben dus geen baat bij het verkopen van dat ene product. Jouw huis of bedrijf is ons uitgangspunt, niet onze productencatalogus. 

Meer informatie/aanmelden

Op dit moment werken we aan een groot project op een agrarisch bedrijf in het Brummense buitengebied. Daarnaast zijn er kleinere projecten waar we aan werken. Waar dat kan zoeken we naar inkoopvoordelen, door bijvoorbeeld de inkoop van zonnepanelen in één keer te doen. 

Wil je weten meer weten, weten wat jouw mogelijkheden zijn of wil  je met ons samenwerken? Neem dan contact op met Els Holsappel via   of via 06 11 30 33 05.