energietafel logo

(Meteen opgeven om mee te doen? Klik hier!)

De Energietafel Brummen is een gesprekstafel die mensen rondom een bepaald thema van de energietransitie bij elkaar brengt. Doel is kennisdeling, initiatieven verbinden en versterken en het aanjagen van nieuwe initiatieven op het gebied van duurzame energie binnen de gemeente Brummen.

De Energietafel Brummen is een gezamenlijk project van de gemeente Brummen en BrummenEnergie. BrummenEnergie voert de regie op de energietafels, voert ze uit en leidt de tafels ook, uiteraard in nauwe samenspraak met de gemeente Brummen.

Thema’s

Elke energietafel krijgt een thema binnen één van de hoofdthema’s. Dit zijn:

  • wonen,
  • openbare gebouwen en openbare ruimte,
  • buitengebied / natuur / landbouw,
  • MKB / bedrijven,
  • mobiliteit.

Voor wie

Iedereen die geïnteresseerd is in het thema energieneutraal wonen en/of actief is op dat terrein is van harte welkom om deel te nemen aan de Energietafel Brummen.

Energietafel Energieneutraal wonen

Op 21 juni vond de allereerste Energietafel plaats. Deze had als thema energieneutraal wonen. Welke energiebesparende maatregelen kun je nemen in je huis? En hoe kun je dat financieren? Welke mogelijkheden zien we binnen onze gemeente om woningen te verduurzamen? Zo’n veertig deelnemers gingen met elkaar in gesprek over deze en andere vragen.

Bekijk hier een korte impressie van de eerste Energietafel Brummen.

Energietafel Mobiliteit

Op 20 september zaten zo'n dertig deelnemers aan de Energietafel Mobiliteit. Wat zijn de voor- en nadelen van elektrisch rijden? Wat zijn de mogelijkheden voor elektrische deelauto's en waar loop je tegenaan? Wat is er mogelijk bij het vrachtverkeer en in het Openbaar Vervoer? En wat betekent dit alles voor de infrastructuur van onze gemeente? 

Lees hier de uitkomsten van deze energietafel. 

Volgende Energietafel

De volgende Energietafel Brummen vindt plaats op woensdagavond 25 april. Het thema is het Buitengebied: het verduurzamen van woningen, (woon)boerderijen, monumentale boerderijen en landgoederen en het verduurzamen van agrarische gebouwen, waaronder het vervangen van asbestdaken en het tegelijkertijd plaatsen van zonnepanelen ('asbest eraf, zon erop'). 

De Energietafel MKB en bedrijfsleven vindt plaats op woensdagavond 19 september 2018. 

Datum

25 april 2018

Tijd

19:00 uur

Locatie

Hal gemeentehuis Brummen

Thema

Buitengebied

Deelname is gratis, maar meld je wel even van te voren aan: Energietafel Aanmeldformulier.

Energietafels tot nu toe

Hieronder kunt u de verslagen en de gehouden presentaties van de Energietafels inzien en/of downloaden.

Energietafel Energieneutraal wonen, verslag en presentatie

Energietafel Mobiliteit, verslag en presentatie

Vragen of meer weten?

Neem contact op met projectleider Els Holsappel, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op telefoonnummer 0611-303305.