Samen zonnepanelen plaatsen

Je kunt ook samen panelen plaatsen...

Als uw eigen dak ongeschikt is voor panelen, dan is het de moeite waard om te kijken of u samen met buurtgenoten of gelijkgestemden collectief zonnepanelen kunt inkopen en plaatsen op een groot dak of een braakliggend terrein in de buurt. BrummenEnergie helpt en adviseert als u als collectief panelen wilt aanschaffen.

Vereniging van Eigenaren

Als u in een appartementengebouw woont, waarbij alle bewoners lid zijn van een Vereniging van Eigenaren, dan kunt u relatief eenvoudig met uw medebewoners zonnepanelen kopen en plaatsen op het dak van uw eigen appartementencomplex. U kunt alles dan regelen binnen uw eigen Vereniging van Eigenaren. Als lid van BrummenEnergie begeleiden wij uw Vereniging van Eigenaren bij de inkoop en installatie van de zonnepanelen.

Wijkcoöperatie

Als er geen sprake is van een Vereniging van Eigenaren zal er eerst een formeel samenwerkingsverband moeten worden opgericht: een wijkenergiecoöperatie. Dat is verplicht gesteld door de overheid en de netbeheerders in Nederland, zodat het eigendom en alle andere zaken rondom de collectieve zonnepanelen goed geregeld kan worden. BrummenEnergie heeft een specialist in huis die u en uw medebewoners of ondernemers kan adviseren over en begeleiden bij het opzetten van een wijkcoöperatie.

Wat levert het op?

Allereerst zorgt u er samen met uw Vereniging van Eigenaren of wijkcoöperatie voor dat uw energieverbruik groener en duurzamer wordt. Samen maken we Brummen groen! Ten tweede krijgt u voor elke kilowatt stroom die uw zonnepanelen in het collectief opwekken ongeveer twee derde van de prijs van een kilowatt stroom van Eneco terug. Investeren in collectieve zonnepanelen levert dus meer op dan uw geld op een spaarrekening bij de bank zetten! U kunt al meedoen met een collectief zonnepanelen met  een certificaat ter grootte van één paneel, dus instappen is eenvoudig, ook als u geen dikke portemonnee heeft.

Samen aan de slag

U kunt ervoor kiezen om het bestuur van uw wijkcoöperatie volledig over te laten aan BrummenEnergie. Maar het is veel leuker om het bestuur in eigen hand te houden, want binnen de wijkenergiecoöperatie kunt u zoveel meer doen dan samen duurzame energie opwekken! Samen voor elkaar zorgen of samen een groenperk onderhouden bijvoorbeeld. Onze specialist vertelt u daar graag meer over. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Collectieve panelen op TV

Eind oktober 2015 besteedde het programma Het Groene Oosten van Omroep Gelderland aandacht aan de plaatsing van collectieve zonnepanelen - daarin kwam ook BrummenEnergie bestuurslid Guus Köster aan het woord. Het programma is hier te zien: Omroep Gelderland over zonnepanelen. Het item over zonnepanelen begint rond minuut 14:00.