BrummenEnergie is van plan om een solarpark te realiseren in de Elzenbos. Het gaat om een terrein van ca 4 hectare in de oksel van de Elzenbosweg en de N348, waarbij het beoogde park direct tegen de provinciale weg aan komt te liggen. 

Het solarpark krijgt waarschijnlijk tussen de 7.500 en 8.000 zonnepanelen.Het college van de gemeente Brummen heeft op dinsdag 17 april besloten om in principe in te stemmen met de ontwikkeling van een solarpark in de Elzenbos door BrummenEnergie. In dit nieuwsbericht lees je meer over het principebesluit.

Werkgroep Elzenbos

In 2016 heeft de gemeente Brummen BrummenEnergie de opdracht gegeven om te onderzoeken of het mogelijk is om zonne-energie op te wekken op een braakliggend terrein van ongeveer 8,5 hectare in de Elzenbos. De werkgroep Elzenbos heeft in 2016 dit verkennend onderzoek uitgevoerd. De werkgroep bestond uit de leden Giel van Breda, Henk Koens en Piet Moerkens en stond onder leiding van het bestuurslid Jaap Ypma. In april 2017 heeft de werkgroep een verkennend rapport uitgebracht en deze officieel aangeboden aan wethouder Duurzaamheid Eef van Ooijen van de gemeente Brummen.

Verkennend onderzoek

De werkgroep heeft in het verkennend rapport voorstellen gedaan voor een solarpark dat in vijf verschillende settings op het terrein in de Elzenbos kan worden aangelegd. Uit het verkennend onderzoek is gebleken dat het solarpark zelf financieel haalbaar is. De gemeente kan een keuze maken uit de verschillende scenario’s, zodat er een meest passende en gewenste ontwikkeling in het gebied ontstaat.

Hoe nu verder?

BrummenEnergie ontwikkelt Solarpark Elzenbos zelf. De volgende stap is nu het aanvragen van de Omgevingsvergunning. Tegelijkertijd start BrummenEnergie de komende maanden ook met het gesprek met de omwonenden over o.a. de landschappelijke inpassing van het solarpark in het gebied, de aansluiting met andere gebruiksfuncties in het gebied en de wensen van omwonenden met betrekking tot financiële en andere vormen van participatie in het project.
De daadwerkelijke bouw van het solarpark zal naar verwachting niet eerder starten dan eind 2018 of begin 2019.  

Verder lezen

Het verkennend onderzoeksrapport Solarpark Elzenbos kunt u hier inzien/downloaden:

Verkennend Onderzoek naar een solarpark in de Elzenbos

Vragen of meer weten?

Neem contact op met projectleider Jaap Ypma, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op telefoonnummer 06 – 27589217.