In 2016 heeft de gemeente Brummen BrummenEnergie opdracht gegeven een haalbaarheidsstudie uit te voeren naar het plaatsen van collectieve zonnepanelen op publieke daken van gemeentelijke gebouwen.

Die haalbaarheidsstudie heeft BrummenEnergie in 2016 uitgevoerd. De conclusie is dat de twee sporthallen in de gemeente (Rhienderoord in Brummen en De Bhoele in Eerbeek) beide geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen in een collectief project. Dat geldt ook voor de nog te bouwen zoutloods op de gemeentewerf in Brummen. Een collectief project wil zeggen dat iedereen binnen een bepaald gebied rondom Brummen stroom kan afnemen van deze zonnepanelen. Het dak van de brandweerkazerne in Brummen is geschikt om als gemeente zelf zonnepanelen te plaatsen en energie voor eigen gebruik van af te nemen. Het rapport van de haalbaarheidsstudie is aan de gemeente aangeboden. De gemeente Brummen neemt binnenkort besluiten over dit project.

Zon op publieke daken afnemen

Als u in de gemeente Brummen of omgeving woont en graag zonnepanelen op het dak wilt, maar u daarvoor geen geschikt dak hebt of u wilt geen zonnepanelen op uw dak, dan is dit een aantrekkelijk alternatief. Voor dit project wordt gebruik gemaakt van de fiscale regeling verlaagd tarief energiebelasting (ook wel postcoderoos-regeling genoemd). Daarom kunnen alleen inwoners die wonen in het postcodegebied van het project.

Zodra het project daadwerkelijk start zullen wij u uitnodigen om te investeren in dit project en zon af te nemen van de publieke daken in onze eigen gemeente. Houd de komende tijd onze nieuwsbrieven in de gaten!

U kunt de resultaten van de haalbaarheidsstudie inzien/downloaden:

Presentatie haalbaarheidsonderzoek publieke daken

Vragen of meer weten?

Neem contact op met projectleider Guus Köster, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op telefoonnummer 06 – 28842293.