Op woensdagavond 3 april organiseren we samen met de gemeente Brummen een vervolg op de Energietafel Buitengebied van 25 april vorig jaar. Deze avond is bedoeld voor iedereen die in het buitengebied woont of er een agrarisch bedrijf heeft en die de komende jaren van plan is om woning of bedrijf te verduurzamen. 

Op woensdag 13 maart, Nationale Boomplantdag, hebben leerlingen van groep 8 van CBS De Enk bomen geplant bij hun nieuwe schoolgebouw in Eerbeek. Dit initiatief is ontstaan na de oproep van weerman Reinier van den Berg om bomen te planten tijdens onze lezing in de Kruiskerk vorig jaar.

Onder het motto 'Groen moet je doen' organiseerden we op Nationale Boomplantdag samen met De Groene Kerk Eerbeek een bijeenkomst met verhalen over het klimaatbestendig maken van je tuin en hoe je samen voedsel kunt produceren in je eigen regio.

Reinier van den Berg gaf ons een opdracht mee: bomen, bomen, bomen en nog eens bomen planten! Die opdracht hebben we serieus genomen en op Nationale Boomplantdag op woensdag 13 maart gaan scholen in Eerbeek dan ook bomen planten. ’s Avonds organiseren we samen met de Groene Kerk Eerbeek onder het motto ‘Groen moet je doen!’ een bijeenkomst over een klimaatbestendiger tuin en samen je eigen voedsel produceren in je eigen regio. 

Deze week is er gestart met snoeiwerkzaamheden op de voormalige startplaats Doonweg. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd als voorbereiding op de grondwerkzaamheden die later dit jaar plaats gaan vinden.