BrummenEnergie bereidt haar activiteiten rondom energiebesparing uit! BrummenEnergie, de gemeente Brummen, het Regionaal Energieloket en Veluwonen hebben samen een aanvraag gedaan voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). De gemeente Brummen heeft 1,8 ton euro toegekend gekregen om inwoners helpen bij het besparen van energie in hun huis. Het gaat om kleinschalige maatregelen bij koop- en huurwoningen.

Het bestuur van RV & PC de IJsselruiters heeft op vrijdag 12 maart de 650 zonnepanelen van het zonnedak op de manege symbolisch overgedragen aan de projectcoöperatie van BrummenEnergie. Dit project Zon op IJsselruiters geeft drie keer winst: een asbestvrij dak voor de manege, een besparing op de energierekening voor de eigenaren van de zonnepanelen en duurzame stroom voor inwoners van de gemeente Brummen. 

Zonnepark Elzenbos in Brummen is naar verwachting volgende maand in bedrijf. Lokale energiecoöperatie BrummenEnergie ontwikkelt dit zonnepark in de oksel van de Elzenbosweg en de N348. De installatie van de 6.240 zonnepanelen is eind maart gereed, waarna het park in april aangesloten kan worden op het net.

Begin januari start de bouw van Zonnepark Elzenbos. Lokale energiecoöperatie BrummenEnergie ontwikkelt dit zonnepark in de oksel van de Elzenbosweg en de N348. De verwachting is dat medio maart 2021 het zonnepark aangesloten kan worden op het net. 

Voor het 6de jaar op rij is het om | nieuwe energie collectief, gevormd door BrummenEnergie | om en 49 andere lokale energiecoöperaties, uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland. Dat maakten de organisaties de Consumentenbond, WISE en Natuur & Milieu bekend in de Stroomranking 2020. Het collectief scoort daarin opnieuw een rapportcijfer 10 op de onderdelen investeringen, inkoop en levering. om | nieuwe energie is niet de enige met dit cijfer, maar wel de enige landelijke leverancier bij wie het de consumenten zelf zijn die deze mijlpaal hebben bereikt.