De energierekening stijgt en daardoor verduurzamen veel mensen hun woning. Maar wat als je in een huurwoning woont of je niet direct geld hebt voor bijvoorbeeld zonnepanelen? In de gemeenten Brummen kunnen huurders de hulp inschakelen van energieconciërges Maarten van Esschoten en Henri Bosveld.

Voor het 7de jaar op rij scoort BrummenEnergie | om het rapportcijfer 10 voor duurzaamheid in de Stroomranking van de Consumentenbond, WISE en Natuur&Milieu! 

Als inwoner van de gemeente Brummen kan je nu een gratis cadeaubon aanvragen. Met deze bon ter waarde van € 50,- koop je online energiebesparende producten om je huis energiezuiniger te maken. ‘Mooi dat mensen zelf aan de slag kunnen om energie te besparen. Of je nou een ledlamp koopt, tochtstrips of radiatorfolie: je bepaalt zelf wat het beste past in jouw situatie. Als elke inwoner dit doet, dan zetten we samen een grote stap in energiebesparing’, zegt wethouder Inberg over deze actie.

Op 17 november aanstaande om half acht organiseert Regionaal Energieloket een online informatie-avond over energie besparen voor huurders, hoe en waarom.

Op donderdagmiddag 15 juli is Zonnepark Elzenbos officieel geopend. Jaap Ypma, nestor en initiatiefnemer van het zonnepark, onthulde samen met projectleider Guus Koster het informatiebord. Zonnepark Elzenbos levert sinds 31 maart van dit jaar stroom.