Het is vijf over twaalf voor het klimaat. De ernstige gevolgen van klimaatverandering zien we nu al. We kunnen de klok nog terugzetten, als we nu vol inzetten op een duurzame economie en massaal bomen aanplanten. Dat was de centrale boodschap van weerman Reinier van de Berg tijdens zijn lezing op 5 februari, georganiseerd door BrummenEnergie en de protestantse kerken van Eerbeek en Brummen. De lezing trok ruim 200 bezoekers en daarmee zat de kerkzaal van de Kruiskerk in Eerbeek helemaal vol. 

Steeds meer mensen hebben interesse om elektrisch te gaan rijden. Het aanbod van modellen neemt snel toe, de actieradius wordt steeds groter en er komen steeds meer laadpalen en snelladers. In de media verschijnen steeds vaker berichten over elektrische mobiliteit, maar die zijn nog wel eens tegenstrijdig. Kun je nu wel of niet uit de voeten met de actieradius? Moet je wachten op nieuwe technische ontwikkelingen? Is elektrisch rijden écht goedkoper? Kortom: wat is waar en wat niet? Wie helpt om de juiste keuze te maken? Emovia is een onafhankelijke en deskundige partij die antwoord kan geven op al deze vragen.

Klimaat grootste uitdaging van de 21ste eeuw

BrummenEnergie organiseert samen met de Protestantste Gemeenten in Eerbeek en Brummen op dinsdagavond 6 februari in de Kruiskerk in Eerbeek een lezing van Reinier van den Berg, de bekende weerman van RTL4. Vanaf 19.30 uur is er in het kerkgebouw aan de Doctor Gunningstraat 27 inloop met koffie en thee en om 20.00 uur start de lezing. Het thema van de lezing is: Het klimaat als de grootste uitdaging voor de mensheid in de 21ste eeuw.

Plan ontwikkeling Zonnepark Eerbeek 

De proef met het afdekken met zonnefolie van de voormalige stortplaats aan de Doonweg in Eerbeek is beëindigd. De resultaten van de proef laten zien dat de zonnefolie op dit moment nog niet geschikt is als bron voor de grootschalige opwek van energie. Uit de proef blijkt ook dat de stabilisatielaag voldoende stabiel is om zonnepanelen te plaatsen op de voormalige stortplaats. Daarom werkt BrummenEnergie momenteel samen met haar partners een plan uit voor de ontwikkeling van een zonnepark met zonnepanelen aan de Doonweg. 

Eind oktober heeft de gemeenteraad van Brummen besloten om IJsselwind een lening van 58.333 euro te verstrekken als bijdrage aan de ontwikkelkosten van twee windmolens op industrieterrein De Mars in Zutphen, nabij het Twentekanaal.