Vanaf 19 en 20 januari houden de energiecoaches van BrummenEnergie wekelijks spreekuren in Brummen en Eerbeek. Inwoners van de gemeente Brummen kunnen tijdens deze spreekuren gratis advies krijgen over de verlichting, verwarming en isolatie van hun huis.

BrummenEnergie heeft samen met de gemeente Brummen, Veluwonen en het Regionaal Energieloket van april 2021 tot en met december 2022 inwoners gestimuleerd om energie te besparen. Dit gebeurde met een rijkssubsidie via de Regeling Reductie Energieverbuik Woningen (RREW). Met verschillende maatregelen zijn in totaal minstens 2.293 huishoudens bereikt. 

Provinciale Staten van Gelderland heeft op 16 november 2022 onze plannen voor IJsselwind goedgekeurd. Een belangrijke mijlpaal waarmee coöperatieve duurzame windstroom een grote stap dichterbij is. Nu er groen licht is voor ons plan gaan wij, samen met waterschap Rijn en IJssel voortvarend verder met de verdere voorbereiding voor de uitvoering. 

BrummenEnergie organiseert op zaterdagmiddag 19 november pm 13.00 uur in Tjark Riks in Eerbeek een openbare bijeenkomst waar inwoners in de gemeente Brummen gratis tips en adviezen kunnen krijgen van energie-experts. Onder de noemer ‘Samen de winter door’ probeert BrummenEnergie samen met alle energiecoöperaties in Nederland huishoudens te ondersteunen die door de hoge energierekening moeite hebben om rond te komen.

Hoge energierekeningen en hoge prijzen in de supermarkt, steeds meer mensen hebben moeite om maandelijks de eindjes aan elkaar te knopen. Heb jij moeite om de je energierekening te betalen? En wil je graag je huis energiezuiniger maken? Als je een inkomen tot 130% van het minimumloon hebt, kan de bespaarhulp je helpen!