Als inwoner van de gemeente Brummen kan je nu een gratis cadeaubon aanvragen. Met deze bon ter waarde van € 50,- koop je online energiebesparende producten om je huis energiezuiniger te maken. ‘Mooi dat mensen zelf aan de slag kunnen om energie te besparen. Of je nou een ledlamp koopt, tochtstrips of radiatorfolie: je bepaalt zelf wat het beste past in jouw situatie. Als elke inwoner dit doet, dan zetten we samen een grote stap in energiebesparing’, zegt wethouder Inberg over deze actie.

Op 17 november aanstaande om half acht organiseert Regionaal Energieloket een online informatie-avond over energie besparen voor huurders, hoe en waarom.

Op donderdagmiddag 15 juli is Zonnepark Elzenbos officieel geopend. Jaap Ypma, nestor en initiatiefnemer van het zonnepark, onthulde samen met projectleider Guus Koster het informatiebord. Zonnepark Elzenbos levert sinds 31 maart van dit jaar stroom. 

BrummenEnergie en de gemeente Brummen organiseerden op 2 juni 2021 de Energietafel Waterstof. Met ruim 40 deelnemers was deze eerste digitale editie van de Energietafel goed gevuld. De pitches van Paul Bombeld (hoofdredacteur Waterstof Magazine en bestuurder van GLDH2), Menno van Luijn (programmamanager Waterstof voor de Cleantech Regio) en de Brummense ondernemer Wilko van Kampen (XINTCglobal) werden hoog gewaardeerd.  

Voor de uitbreiding van onze activiteiten op het gebied van energiebesparing zoeken wij energiecoaches en energieconciërges. Zij zullen vooral actief zijn voor en bij bewoners van huurwoningen. Ook zoeken we een afsprakenmaker die bewoners een (gratis) afspraak met de energiecoach aanbiedt.