Op woensdagavond 20 september kan iedereen die geïnteresseerd is in mobiliteit en elektrisch rijden aanschuiven bij de Energietafel Brummen. Tijdens deze bijeenkomst staat de overgang van rijden op fossiele brandstoffen naar elektrisch rijden centraal. Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de voor-en nadelen van elektrisch rijden? 

En hoe verduurzamen we het vrachtverkeer en onze regio? En wat zijn de gevolgen voor de infrastructuur in onze gemeente? Al deze vragen komen aan bod tijdens deze tweede Energietafel Brummen. Vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee klaar in het gemeentehuis van Brummen. Om 19.15 uur start het programma.

Programma
Dat programma start met drie pitches van elk 20 minuten. Tonnie Tekelenburg, coördinator elektrische deelauto en onderzoek bij LochemEnergie, vertelt over het project elektrisch deelauto’s van LochemEnergie en over de regionale stichting Oost-Nederland Elektrisch waar diverse regionale partijen gaan samenwerken op het gebied van elektrisch rijden. Daarna vertelt Claas Frankena, procesregisseur regionale duurzaamheidsprojecten bij de Cleantech Regio, over activiteiten en pilots binnen de Regio Stedendriehoek op het gebied van mobiliteit, zoals de pilot Stedelijke Stadsdistributie in Zutphen en Deventer. Tot slot vertelt Giel van Breda, eigenaar van Van Breda BV in Brummen en lid van BrummenEnergie, over de transitie van rijden op fossiele brandstoffen naar elektrisch rijden en de mogelijkheden en de voor- en nadelen van elektrisch rijden.

Na de pitches gaan de deelnemers aan de energietafel met elkaar in gesprek over deze thema’s, waarbij er ook gekeken wordt naar de gevolgen die de overgang naar elektrisch rijden heeft op de infrastructuur binnen de gemeente Brummen. Moeten er bijvoorbeeld publieke laadpalen komen en zo ja, waar dan? En hoe organiseren we het laden van auto’s thuis wanneer mensen geen eigen oprit hebben? De uitkomsten van deze gesprekken koppelen we gezamenlijk aan elkaar terug, waarna de avond wordt afgesloten met een borrel.

Aanmelden
Iedereen die geïnteresseerd is in het thema mobiliteit is van harte welkom om de tafel op 20 september bij te wonen. Meld je wel graag even aan. Je vindt daar ook meer informatie over de energietafel, inclusief een filmpje over de vorige editie van de Energietafel Brummen.