Klimaat grootste uitdaging van de 21ste eeuw

BrummenEnergie organiseert samen met de Protestantste Gemeenten in Eerbeek en Brummen op dinsdagavond 6 februari in de Kruiskerk in Eerbeek een lezing van Reinier van den Berg, de bekende weerman van RTL4. Vanaf 19.30 uur is er in het kerkgebouw aan de Doctor Gunningstraat 27 inloop met koffie en thee en om 20.00 uur start de lezing. Het thema van de lezing is: Het klimaat als de grootste uitdaging voor de mensheid in de 21ste eeuw.

Reinier van den Berg, Nederlands meteoroloog en klimatoloog en werkzaam bij MeteoConsult in Wageningen, zal over dit actuele onderwerp zijn visie en ervaringen delen met de bezoekers en met hen in gesprek gaan. De lezing is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is. Je hoeft dus niet lid te zijn van BrummenEnergie of van de Protestantse Gemeente.

Klimaatverandering

Van den Berg presenteert al vanaf de start van commerciële televisie in 1989 het weer voor RTL. Hij is daarmee ’s lands langst presenterende weerman. Hij is specialist in klimaatverandering en benadrukt in publicaties en lezingen het belang van duurzaamheid. In zijn lezingen gebruikt hij spectaculaire beelden van de smeltende ijskap van Groenland, waarheen hij expedities organiseert. Met deze indrukwekkende beelden en met cijfers zet Van den Berg het probleem helder uiteen.

Samenwerking

BrummenEnergie en de Protestantse kerken uit Eerbeek en Brummen trekken samen op in de organisatie van deze lezing. Beide organisaties zien klimaatverandering als een grote bedreiging voor het leven op aarde en beide willen de aarde beter achterlaten voor de generaties die na ons komen. Iedereen die geïnteresseerd is in de feiten en cijfers van klimaatverandering is van harte welkom om de lezing van Reinier van den Berg op 6 februari bij te wonen. Je hoeft je niet vooraf aan te melden.