Op woensdagavond 25 april organiseren de lokale energiecoöperatie BrummenEnergie en de gemeente Brummen de Energietafel Buitengebied. Hoe ziet de energietransitie er in het buitengebied uit? Hoe verduurzaam je een monumentale boerderij? En kan asbestverwijdering hand in hand gaan met het verduurzamen van de energievoorziening op agrarische bedrijven en woonboerderijen? Liggen er kansen voor het duurzaam opwekken van energie in het buitengebied en welke zijn dan het meest kansrijk? Hoe ziet het Brummense platteland eruit na de energietransitie?  

Deze en andere vragen staan centraal tijdens deze derde Energietafel Brummen. Mirjam ten Hove van EMD Monumentenzorg verzorgt een korte pitch over hoe je (monumentale) boerderijen kunt verduurzamen. Anton Legeland van LNAgro en Gerrit Langelaar van Bilan BV houden een pitch over de Asbesttrein: hoe je door slim samen te werken de kosten van het verwijderen van asbestdaken kunt verlagen en meteen duurzame maatregelen kunt treffen. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over deze thema’s en onderzoeken we waar mogelijkheden liggen en waar niet. Vanaf 19.00 uur staat er koffie en thee klaar in de hal van het gemeentehuis in Brummen en om 19.15 uur start het programma.

Aanmelden

Iedereen die geïnteresseerd is in het thema Buitengebied is van harte welkom om de tafel op woensdagavond 25 april bij te wonen. Deelname aan de Energietafel Brummen is gratis, wel graag even vooraf aanmelden via www.brummenenergie.nl/energietafel.