Hoe kun je je bedrijf verduurzamen en wat levert dat op?

Op woensdagavond 19 september vindt de vierde Energietafel Brummen plaats. Het thema van deze avond is mkb en het bedrijfsleven. Aan de hand van praktijkvoorbeelden van Brummense en Eerbeekse ondernemers gaan we kijken hoe je als ondernemer je bedrijf kunt verduurzamen en energiebesparende maatregelen kunt nemen en wat die het bedrijf opleveren.

Hoe kun je als ondernemer voldoen aan de wettelijke richtlijnen zonder dat het de bedrijfsvoering stoort of in gevaar brengt? Kan het ook zo zijn, dat je bedrijfsvoering er zelfs voordeel van heeft? Deze en andere vragen staan centraal tijdens deze Energietafel. Nando Klein Gunnewiek van Bilan BV, specialist in energiebesparing binnen bedrijfsgebouwen, laat in een korte pitch zien wat er mogelijk is. Voorafgaand aan de energietafel heeft hij bij een aantal Brummense en Eerbeekse bedrijven een energiescan uitgevoerd. De resultaten van die scans laten zien wat er mogelijk is en wat dit de desbetreffende bedrijven oplevert. Ook komen de ervaringen van andere ondernemers uit de regio aan bod. Deze Energietafel steken we vooral praktisch in en is helemaal gericht op ondernemers in het mkb en het middelgrote bedrijfsleven in onze gemeente. We geven handreikingen om concreet met duurzaamheid aan de slag te gaan.

Randvoorwaarden en drempels

We kijken natuurlijk ook naar randvoorwaarden en zaken die ondernemers nodig hebben om hun bedrijf te verduurzamen. Wat zijn hobbels en drempels die genomen moeten worden? Hoe zit het met vergunningen en zijn er problemen rondom de financiering van deze maatregelen? Wat heb je als ondernemer nodig om energiebesparende maatregelen te kunnen treffen in je bedrijf? Samen met de deelnemers aan de tafel gaan we op zoek naar antwoorden.

Aanmelden

Deelname aan de Energietafel Brummen is gratis. Iedere ondernemer en iedere andere geïnteresseerde in de gemeente Brummen is van harte welkom om de tafel op woensdagavond 19 september bij te wonen. Vanaf 19.00 uur staat in de hal van het Brummense gemeentehuis de koffie klaar en vanaf 19.15 uur start het inhoudelijke programma. De Energietafel Brummen is een gesprekstafel over duurzame energie binnen de gemeente Brummen en is een initiatief van de gemeente Brummen en de lokale energiecoöperatie BrummenEnergie. Kom je ook? Meld je dan wel even vooraf aan.