Op maandagavond 21 januari kreeg penningmeester Ko Kolk van BrummenEnergie uit handen van burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen en de organisatie van Halloween Eerbeek een cheque uitgereikt. Met deze bijdrage die betaald wordt uit de opbrengsten van Halloween Eerbeek 2018, kan BrummenEnergie een energiefiets aanschaffen en gebruiken voor promotiedoeleinden, bijvoorbeeld op markten of evenementen.  

BrummenEnergie was één van de tien Goede Doelen die een bijdrage kreeg uit de opbrengsten van het evenement afgelopen oktober. Een belangrijke voorwaarde om een Goed Doel te kunnen zijn bij Halloween Eerbeek is dat het om een maatschappelijk doel gaat en dat de instantie zelf ook een bijdrage levert aan het evenement. Dat laatste hebben we gedaan: we hebben onze testlocatie aan de Doonweg opengesteld en ingericht als een van de locaties tijdens de Halloween Ride. Duizenden fietsers hebben de klim gemaakt, de bult op, en hebben om het verlichte testterrein (waar de zonnefolie nog steeds ligt) heen gefietst. Ko Kolk, Guus Koster en Giel van Breda hebben het parcours die avond bewaakt. 

De energiefiets huurden we tot nu toe van de eigenaar om in te zetten als promotiemiddel bij bijvoorbeeld de Wandel4Daagse in Eerbeek en op de Herfstmarkt in Brummen vorig jaar. Nu we de fiets dankzij de gift van Halloween Eerbeek zelf kunnen aanschaffen hoeven we geen huurgelden te betalen en kunnen we de fiets zelf verder optimaliseren. Giel van Breda pakt dit enthousiast op! We zullen komend jaar dus vaker te zien zijn op evenementen met onze eigen energiefiets!