Op woensdag 13 maart, Nationale Boomplantdag, hebben leerlingen van groep 8 van CBS De Enk bomen geplant bij hun nieuwe schoolgebouw in Eerbeek. Dit initiatief is ontstaan na de oproep van weerman Reinier van den Berg om bomen te planten tijdens onze lezing in de Kruiskerk vorig jaar.

Samen met de Groene Kerk Eerbeek, cbs de Enk en gemeente Brummen hebben we deze actie mogelijk gemaakt. Boombeheerder Rick Backx legde de kinderen in de klas uit wat er ging gebeuren en waarom het zo belangrijk is om een boom goed te planten. Vervolgens hebben wij als leden van de Groene Kerk en van BrummenEnergie uitgelegd waarom we deze actie hebben georganiseerd en waarom het zo belangrijk is dat er meer bomen worden geplant.

Vervolgens gingen de leerlingen naar buiten voor het echte werk. In de stromende regen hebben ze een rij nieuwe bomen geplant in de groenstrook langs de Kloosterstraat. Dit gebeurde onder de bezielende leiding van de groenbeheerders van de gemeente Brummen. Het was leuk om de kinderen enthousiast bezig te zien met schop en grondboor!

Mooi dat wij, samen met de Protestantse Kerk, op deze manier gevolg hebben kunnen geven aan de oproep van Reinier van den Berg!

Foto's Johan Voogd.