Op vrijdag 26 april is onze penningmeester Ko Kolk koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ko kreeg het bijbehorende lintje opgespeld door burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen. De huldiging vond plaats op Kasteel Engelenburg in Brummen. 

Ko heeft de onderscheiding ontvangen omdat hij zich al meer dan 30 jaar inzet om anderen te helpen. Eerst in zijn voormalige woonplaats Muiderberg, onder andere als secretaris bij vogelvereniging De Kwartel in Muiden, als voorzitter/bestuurslid voor de afdeling Muiden-Muiderberg van het CDA en als bestuurslid van de Parochiële Charitatieve Instelling (PCI) van de Nicolaasparochie te Muiden en de Boskapel te Muiderberg. De PCI heeft als doelstelling mensen die het moeilijk hebben te ondersteunen met een financiële bijdrage. 

Na zijn verhuizing naar Hall in 2011 is Ko actief geworden als vrijwilliger bij Natuurmomumenten en als bestuurslid van het CDA Brummen-Eerbeek. En vanaf 2015 natuurlijk ook als penningmeester van BrummenEnergie! Zijn brede kennis en achtergrond, zijn levenservaring en grote maatschappelijke betrokkenheid als inwoner van de gemeente Brummen maken hem tot een zeer gewaardeerd bestuurslid. We zijn dan ook blij en trots dat Ko deze verdiende koninklijke onderscheiding heeft gekregen.