BrummenEnergie organiseert samen met Stichting IJsselhoeven op vrijdagavond 4 oktober de theatervoorstelling Kring Lopen op het erf van Natuurboerderij De Mhene aan de Lendeweg 4a in Hall. Kaarten voor deze interactieve voorstelling over de energietransitie kosten 10 euro per stuk, inclusief een kop koffie of thee bij ontvangst om 19.30 uur. Vooraf aanmelden is verplicht

Iedereen begrijpt wel dat we onze economie, energie en voedselproductie anders moeten inrichten om het klimaat op onze planeet leefbaar te houden. Maar als er concrete plannen voor zonneparken of windmolens zijn, ontstaan er meestal conflicten en een berg weerstand. Het theaterstuk Kring Lopen gaat over dat dilemma. We zien een vertwijfelde ambtenaar, een fanatieke verkoper, een bezorgde wetenschapper, onenigheid aan de keukentafel van een boerengezin, boze campingeigenaren en twee jonge boeren die zich afvragen hoe ze als ondernemer verder moeten. Lukt het om een zonnepark te bouwen of een windmolen te plaatsen? Hoe reageert de buurt? Welke keuzes hebben ze en wat zijn hun overwegingen als ze mee willen doen? Het publiek bemoeit zich ermee: het geeft advies aan spelers, doet suggesties voor oplossingen en neemt misschien wel een rol over.

Aanmelden

De voorstelling vindt plaats in de kapschuur op het boerenerf van De Mhene. Iedereen die geïnteresseerd is in het thema of van theater houdt is van harte welkom om deze bijzondere voorstelling bij te wonen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk in verband met de beperkte beschikbaarheid van kaarten.