BrummenEnergie|om is opnieuw uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland.

BrummenEnergie maakt samen met meer dan 40 andere energiecoöperaties deel uit van het collectief om | nieuwe energie en dat collectief krijgt voor het vijfde jaar op rij het rapportcijfer 10 van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE.
Daarmee wint non-profit energie het van de grote commerciële partijen!

Om | nieuwe energie is een collectief

De energiecoöperaties binnen het collectief om | nieuwe energie wekken zelf in hun eigen regio energie op uit zon, wind of water. Om | nieuwe energie levert daarmee 100% duurzame stroom die in eigen land is opgewekt. BrummenEnergie en de andere energiecoöperaties in het collectief hebben geen winstoogmerk: gerealiseerde winsten worden geïnvesteerd in de lokale samenleving.

Fantastisch rapportcijfer

Directeur van om | nieuwe energie, André Dippell: “Vijf jaar op rij een rapportcijfer 10 krijgen, is een prachtige bekroning van het harde werk dat onze lokale energiecoöperaties verrichten. Gezamenlijk vormen we een tegengeluid in Nederland: de regie over energie geven we terug aan de burgers. Wanneer je samen met jouw buurt bepaalt in welke soort energie je waar investeert, creëer je draagvlak onder de bewoners. Zeker wanneer zij daarvan ook nog eens meeprofiteren.
Wij zijn als non-profit organisatie gericht op het betaalbaar maken van duurzame energie voor iedereen. Onze winst wordt daarom gebruikt voor nieuwe projecten èn het verlagen van onze energietarieven. Dat betekent dat hoe meer mensen met ons meedoen, hoe meer winst we kunnen teruggeven aan onze klanten. Daarmee zijn we een partij die het ècht anders doet dan de rest.”

overzicht groenste stroom