Inwoners van Brummen, Leuvenheim, Empe, Tonden, Hall, Eerbeek, Loenen, Laag-Soeren of Spankeren kunnen zonnepanelen aanschaffen op het dak van Manege De IJsselruiters in Brummen. Dit is wel de laatste kans, omdat er nog slechts 200 panelen beschikbaar zijn. De overige 450 panelen zijn reeds verkocht. Op woensdagavond 5 februari zijn belangstellenden welkom voor een informatieavond in Tjark Riks aan de Derickxkamp 2A in Eerbeek. Vanaf 19.30 uur staat een gratis kopje koffie klaar. 

Iedereen die geen zonnepanelen op eigen dak kan of wil plaatsen kan zonnepanelen aanschaffen op het dak van manege IJsselruiters. Zo kan toch geprofiteerd worden van eigen zonne-energie en een flinke besparing op de energierekening. Met zonnepanelen op het dak van de IJsselruiters hoeft namelijk 15 jaar lang geen energiebelasting over het energieverbruik betaald te worden!
Lokale energiecoöperatie BrummenEnergie ontwikkelt dit project samen met Rijvereniging en ponyclub “De IJsselruiters”. De IJsselruiters stellen hun dak ter beschikking aan de energiecoöperatie om 650 zonnepanelen te plaatsen.

Aanmelden

Iedere inwoner binnen de postcodegebieden Brummen 6971, Leuvenheim 6974, Spankeren 6956, Laag Soeren 6957, Eerbeek 6961, Loenen 7371, Hall, 6964, Empe 7399 en Tonden 6975 kan meedoen. Dat kan al vanaf € 275,-- per paneel. Klik hier voor inschrijven en meer informatie.  

BrummenEnergie

BrummenEnergie is een energiecoöperatie die zelf in haar eigen regio stroom op wil wekken en leveren: energie dichtbij. BrummenEnergie is een burgerinitiatief en gelooft in eigen kracht. Zo worden we minder afhankelijk van grote energiebedrijven, met aandeelhouders die veelal uit het buitenland komen. BrummenEnergie heeft geen winstoogmerk: de winst die gemaakt wordt steekt de coöperatie in lokale projecten die de Brummense gemeenschap ten goede komen.