Het project Energiecoaches verloopt succesvol. Dit project voeren we in samenwerking met de gemeente Brummen en ZutphenEnergie uit. Er zijn zoveel aanvragen dat er ondertussen al coaches uit onze eigen gemeente zijn opgeleid. Ook de groepsgesprekken die we in de wijk Wilhelminapark in Eerbeek voeren worden zeer gewaardeerd. 

In totaal hebben we in de gemeente Brummen sinds de start afgelopen zomer al zo’n 50 aanvragen gehad. Daarvan hebben 40 aanvragers al een bezoek van een energiecoach gehad. De overige 10 zijn ook ingepland. We hebben nu al vier energiecoaches uit onze eigen gemeente die de basistraining bij buurtcoöperatie De A in Apeldoorn hebben gehad en nog eens vier coaches zijn in opleiding. Alle aspirant coaches lopen eerst met de ervaren Zutphense coaches mee, voordat ze zelf aan de slag gaan in Brummen.

Groepsgesprekken

In het Wilhelminapark in Eerbeek is een groep omwonenden actief met verduurzaming bezig. Zij hebben een plan ontwikkeld om gezamenlijk hun woningen energiezuiniger te maken. BrummenEnergie is gevraagd om onze kennis en ervaring in te brengen en dat doen we natuurlijk graag! Zo dragen onze energiecoaches bij aan de groepsgesprekken in deze wijk. Er zijn er inmiddels vier geweest en er staan er nog drie gepland. Er doen aan elk groepsgesprek gemiddeld 8 tot 10 mensen mee. Wil je meer weten over de energiecoaches? Klik dan hier.