BrummenEnergie bereidt haar activiteiten rondom energiebesparing uit! BrummenEnergie, de gemeente Brummen, het Regionaal Energieloket en Veluwonen hebben samen een aanvraag gedaan voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). De gemeente Brummen heeft 1,8 ton euro toegekend gekregen om inwoners helpen bij het besparen van energie in hun huis. Het gaat om kleinschalige maatregelen bij koop- en huurwoningen.

BrummenEnergie zal de uitvoering van een deel van de maatregelen op zich nemen en werkt daarbij samen met de gemeente Brummen, het Regionale Energieloket en Veluwonen. Naar verwachting kunnen inwoners vanaf najaar 2021 gebruik maken van de verschillende acties. Deze regeling moet een bijdrage leveren aan de vermindering van de CO₂-uitstoot en de verlaging van woonlasten voor inwoners. Wethouder Pouwel Inberg is erg blij met het beschikbare geld: "Op deze manier stimuleren we onze inwoners om hun huis te verduurzamen door kleinere, maar ook door grotere energiemaatregelen. Ook Jan Emmerzaal, voorzitter van BrummenEnergie, is verheugd met de toekenning van € 1,8 ton" Energie besparen levert altijd wat op. Want de energie die je niet gebruikt, is de schoonste die er is."

Mogelijkheden

Het geld wordt besteed aan bespaarbonnen voor bijvoorbeeld tochtstrips, radiatorfolie of ledlampen. Maar ook is er geld voor de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen, de inzet van energieconciërges en wijkgericht advies. De energieconciërges geven voorlichting aan huurders, maar kunnen ook meteen deze energiebesparende maatregelen in huis voor inwoners uitvoeren. Er komen ook webinars waar je informatie kunt krijgen over bijvoorbeeld isolatie, ventilatie en warmtepompen. Over de uitvoering van deze acties worden inwoners als de leden van BrummenEnergie later nader geïnformeerd.