Op woensdagavond 2 juni organiseren de lokale energiecoöperatie BrummenEnergie en de gemeente Brummen een Energietafel over waterstof. Wat is waterstof, welke rol kan het spelen in de energietransitie en wat zijn de mogelijkheden in de gemeente Brummen? Van 19.15 is er een digitale inloop en 19.30 uur start het programma. 

Soms lijkt het wel alsof waterstof dé oplossing is voor de energietransitie. Net als benzine kun je het tanken in je auto en het kan door het bestaande gasleidingennet naar je woning komen om je huis te verwarmen. Maar is waterstof nu echt de allesomvattende oplossing? Hoe wordt het gemaakt en welke toepassingen zijn er? Welke kansen zien we voor onze regio en de gemeente Brummen? Over die vragen buigt zich de Energietafel Waterstof.

Waterstof en de regio

Paul Bombeld, hoofdredacteur van Waterstof Magazine en bestuurder van GLDH2, een waterstofproject in Zutphen, vertelt wat waterstof is, de rol die waterstof speelt in de energietransitie, nu en in de toekomst en de plannen voor een waterstoffabriek in Zutphen. Menno van Luijn, programmamanager Waterstof voor de Cleantech Regio, geeft een korte pitch over de kansen voor waterstof voor onze regio, waarom de Cleantech Regio inzet op waterstof en de Roadmap Waterstof die hij heeft ontwikkeld voor de regio. De Brummense waterstofondernemer Wilko van Kampen gaat in zijn pitch in op hoe je waterstof maakt, waarom hij met zijn bedrijf XINTCglobal inzet op waterstof en welke kansen hij voor de gemeente Brummen ziet.

De deelnemers verkennen met elkaar de kansen voor waterstof in de gemeente Brummen. Zijn die er, waar liggen die dan en waar moeten we op in zetten? Welke stappen moeten we zetten om die mogelijkheden en kansen te benutten?

Aanmelden

Bewoners en andere geïnteresseerden in de gemeente Brummen zijn van harte welkom aan de digitale Energietafel Waterstof op 2 juni! Klik hier voor meer informatie en aanmelden.