Oproep: pitch van vijf minuten aan onze jarige coöperatie

BrummenEnergie bestaat vijf jaar. Op woensdagavond 20 juni organiseren we een bijzondere Algemene Ledenvergadering waarin we samen ons eerste lustrum vieren. We geven op deze avond vijf van onze leden of belangstellenden de mogelijkheid om een pitch te houden van vijf minuten over een concreet onderwerp rondom de energietransitie en/of duurzaamheid. Na deze vijf pitches gaan we met elkaar in gesprek over de stellingen die de vijf pitchers hebben ingebracht en trekken we conclusies per thema die voor onze coöperatie relevant zijn voor de komende vijf jaar.   

Een solarpark op een terrein van 8,5 hectare grond in de Elzenbos in Brummen lijkt financieel haalbaar. Dat is de voorlopige conclusie van het verkennend onderzoek dat BrummenEnergie in opdracht van de gemeente Brummen heeft uitgevoerd.

Een glimmend nieuw hangslot en een grote berg zand in de stromende regen, meer is er nog niet te zien. Maar deze week wordt een begin gemaakt met het grondwerk op de stortplaats aan de Doonweg in Eerbeek, voor een proefopstelling met zonnefolie!

Op zaterdag 11 juni organiseren we van voor de tweede keer een Groene Energiemarkt rond het Koetshuis van het gemeentehuis.

Op 4 april presenteerden de twaalf Nederlandse provincies in de Haagse Ridderzaal hun paradepaardjes op het gebied van duurzame energie.

De provincie Gelderland heeft gekozen voor ons project SPEER, het SolarParkEERbeek!

Op 29 april aanstaande organiseert de gemeente Brummen een Energieconferentie.

Uiteraard is het bestuur van BrummenEnergie vertegenwoordigd, maar alle inwoners van Brummen die in het thema geïnteresseerd zijn, zijn welkom (wel even aanmelden via de site van de gemeente!).

Hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans houdt een inleidende lezing over de kanteling naar duurzame energie. Daarna gaan de deelnemers met elkaar aan de slag om tot een actieplan te komen.

Lees er alles over op de website van de gemeente.

We wekken in Nederland steeds meer zonne-energie op. De hoeveelheid zonvermogen die particulieren en bedrijven produceren is binnen een jaar bijna verdubbeld, blijkt uit cijfers van Netbeheer. Begin april 2014 stond de teller op 651 megawatt.