BrummenEnergie organiseerde samen met Stichting IJsselhoeven op vrijdagavond 4 oktober de theatervoorstelling Kring Lopen op het erf van Natuurboerderij De Mhene in Hall. Zo’n 50 mensen genoten van het theater dat op verschillende plekken op het erf plaatsvond. Tussen de koeien in de stal werd gezongen, gedicht en interactief nagedacht over mogelijke oplossingen voor twee wanhopige jonge boeren. 

Op dinsdagavond 16 oktober sprak Jan Terlouw op uitnodiging van BrummenEnergie een bomvolle Kruiskerk in Eerbeek toe over de natuur de natuur, het klimaat en de kracht van het verhaal. Zijn bevlogen verhaal over de verwoesting van de natuur en de aarde, die hij op meesterlijke wijze verknoopte met zijn persoonlijke geschiedenis, leverde hem een staande ovatie op van de ruim 220 aanwezigen. 

Ondernemers hebben behoefte aan concrete voorbeelden van maatregelen die zij uit kunnen of moeten uitvoeren en wat die investeringen hen uiteindelijk opleveren. Hoewel niet iedere ondernemer zit te springen om het opleggen van regels en sancties is er wel behoefte aan duidelijke kaders en duidelijke regels als het gaat om het doorvoeren van duurzaamheidsmaatregelen in bedrijven. Dat zijn een aantal uitkomsten van de Energietafel Mkb en Bedrijfsleven van 19 september.

Zonnefolie op voormalige stort Doonweg houdt zich goed!

Op vrijdag 30 september bezochten ongeveer 15 leden de voormalige stort aan de Doonweg om de proefopstelling met de zonnefolie met eigen ogen te zien. Projectleider Guus Köster praatte de leden bij over het doel en de voortgang van de proef.

Op donderdag 29 oktober om 19:30 uur is er een thema- en ledenbijeenkomst in het ABK Huis in Hall.

De zaal is open vanaf 19.15 uur.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd (let wel: alleen leden kunnen stemmen).