Deze bijeenkomst is afgelast!

In verband met de Coronacrisis heeft de Kerkeraad alle bijeenkomsten voorlopig afgelast.

De Groene Kerk Eerbeek en lokale energiecoöperatie BrummenEnergie hadden op woensdagavond 18 maart in de Kruiskerk in Eerbeek een bijeenkomst georganiseerd over hoe je energie kunt besparen in je eigen woning. 

De werkzaamheden waarbij de voormalige stortplaats aan de Doonweg wordt afgedicht zijn naar verwachting in april afgerond. De afdichting is een wettelijke verplichting die Stort Doonweg BV als eigenaar van de voormalige stortplaats dient uit te voeren. Dit najaar hoopt BrummenEnergie te kunnen starten met de bouw van Zonnepark Eerbeek. Stort Doonweg BV en lokale energiecoöperatie BrummenEnergie hebben op 6 februari de werkzaamheden toegelicht aan enkele omwonenden. 

Het project Energiecoaches verloopt succesvol. Dit project voeren we in samenwerking met de gemeente Brummen en ZutphenEnergie uit. Er zijn zoveel aanvragen dat er ondertussen al coaches uit onze eigen gemeente zijn opgeleid. Ook de groepsgesprekken die we in de wijk Wilhelminapark in Eerbeek voeren worden zeer gewaardeerd. 

IJsselwind heeft begin deze maand het bericht gekregen dat ons windproject SDE-subsidie is toegekend. SDE staat voor Stimuleringsregeling Duurzame Energieopwekking. Eerder werd IJsselwind al de omgevingsvergunning verleend en daarmee staan alle seinen voor de drie windturbines op industrieterrein De Mars in Zutphen op groen. Dit project ontwikkelen we samen met onze buurtcoöperaties ZutphenEnergie, Energierijk Voorst en LochemEnergie en het waterschap Rijn & IJssel.