Als inwoner van de gemeente Brummen kan je nu een gratis cadeaubon aanvragen. Met deze bon ter waarde van € 50,- koop je online energiebesparende producten om je huis energiezuiniger te maken. ‘Mooi dat mensen zelf aan de slag kunnen om energie te besparen. Of je nou een ledlamp koopt, tochtstrips of radiatorfolie: je bepaalt zelf wat het beste past in jouw situatie. Als elke inwoner dit doet, dan zetten we samen een grote stap in energiebesparing’, zegt wethouder Inberg over deze actie.

Energiezuiniger huis

De cadeaubon is aan te vragen op de site van het Energieloket. Gemmeke Caron (BrummenEnergie) legt uit: ‘We willen mensen graag helpen hun huis energiezuiniger én comfortabeler te maken. Dat is goed voor je portemonnee nu de energieprijzen zo gestegen zijn. Je kunt kiezen uit verschillende producten. Bijvoorbeeld uit een breed assortiment ledlampen, een waterbesparende douchekop of radiatorfolie. Nadat je je bon aanvraagt krijg je per email een code die je kan inwisselen bij de deelnemende webshops. Er zijn 870 gratis bonnen beschikbaar, 500 voor huurders en 370 voor woningeigenaren, dus wees er snel bij. Want op= op.’

 Let op: Huurders die de energieconciërge aan huis hebben gehad, kunnen geen cadeaubon meer aanvragen. De energieconciërge neemt de energiebesparende producten mee. Huurders kunnen zich aanmelden voor de conciërge op www.brummenenergie.nl.

Waarom deze actie?

De gemeente Brummen, energiecoöperatie BrummenEnergie en woningcorporatie Veluwonen helpen in 2021 en 2022 inwoners bij het besparen van energie in hun huis. Het gaat om kleine maatregelen bij koop- en huurhuizen.

Wethouder Pouwel Inberg van de gemeente Brummen reikte op 1 november de eerste cadeaubon uit. Op de foto van links naar rechts: Vincent Buitenhuis, Laura Steenkist en wethouder Pouwel Inberg.