BrummenEnergie organiseert op zaterdagmiddag 19 november pm 13.00 uur in Tjark Riks in Eerbeek een openbare bijeenkomst waar inwoners in de gemeente Brummen gratis tips en adviezen kunnen krijgen van energie-experts. Onder de noemer ‘Samen de winter door’ probeert BrummenEnergie samen met alle energiecoöperaties in Nederland huishoudens te ondersteunen die door de hoge energierekening moeite hebben om rond te komen.

Sinds de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening, ook in de gemeente Brummen. Het aantal inwoners dat hiermee te maken heeft, was al 4,7 procent en loopt alleen maar verder op. Om huishoudens aankomende winter te ondersteunen om grip te krijgen op hun energierekening wordt een openbare bijeenkomst georganiseerd ‘Samen de winter door’. Belangstellenden kunnen hier advies inwinnen van energie-experts, om zo meer inzicht te krijgen hoe zij hun energiesituatie kunnen verbeteren. Met tips, uitleg en een gratis informatiepakket kunnen bezoekers hun eigen energierekening verlagen. Ook kunnen zij op een makkelijke manier deze informatie doorgeven aan buren, vrienden, kennissen en familie en zo ook hen eenvoudig verder helpen. De bijeenkomst is een initiatief van alle energiecoöperaties door heel Nederland. Zij hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies. De bijeenkomst vindt plaats op 19 november in Tjark Riks. Mensen zijn welkom om 13.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Elkaar helpen

Els Holsappel, bestuurslid van BrummenEnergie: ‘Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De tijd dringt want de wintermaanden komen eraan. De overheid helpt, maar dat is voor veel mensen helaas niet genoeg. Ze weten niet waar ze moeten beginnen met het treffen van energiebesparende maatregelen en welke tips betrouwbaar en impactvol zijn. We moeten elkaar dus helpen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. De bijeenkomst is bedoeld om mensen laagdrempelig op weg te helpen.’

Bijeenkomst ‘Samen de winter door’

Waar:          Tjark Riks
Wanneer:    19 november 2022
Tijd:             Start om 13:00 uur tot ongeveer 15:00 uur
Aanmelden: Niet nodig
Voor wie:     Iedereen die benieuwd is hoe zij energie kunnen besparen