Hoewel de zon vandaag niet scheen, is met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen BrummenEnergie en vijf leveranciers en installateurs van zonnepanelen in de gemeente Brummen BrummenseZon van start gegaan. BrummenseZon wil samen met BrummenEnergie de energiewinning in de gemeente Brummen verduurzamen door leden van BrummenEnergie met een exclusieve korting een totaalpakket voor zonnepanelen te leveren.

De ondertekening vond plaats bij Grand Café De Korenmolen in Eerbeek, waar al eeuwen lang gebruik wordt gemaakt van het water als energiebron voor de oliemolen.

Willem de Jager tekende namens BrummenEnergie de overeenkomst. Namens de vijf samenwerkingspartners tekenden Johan Schouten van SVS Solar, Norbert Goedkoop van Varego, Bertus Elijzen van Ostara Energy, Bert Ravenshorst van Ravenshorst Installatietechniek en Dick Lammers van Solar Panel Systems. Via BrummenseZon kan BrummenEnergie haar leden een kwalitatief goed en volledig pakket voor zonnepanelen aanbieden met een exclusieve korting van 5% op de reguliere prijs die de desbetreffende installateur hanteert.

Duurzaam en zelfvoorzienend

Willem de Jager: "Deze vijf Brummense leveranciers en installateurs van zonnepanelen onderschrijven de ambitie van BrummenEnergie om het energieverbruik binnen onze gemeente duurzamer en zelfvoorzienend te maken. Met dat laatste bedoelen we dat we zelf net zoveel energie opwekken als dat we verbruiken. Met BrummenseZon hebben we een belangrijke stap gezet in het waarmaken van onze ambitie."

Lees meer...