zonnepanelen op schooldak

Op woensdag 9 september werden zonnepanelen geplaatst op het dak van het nieuwe scholencluster aan de Beethovenstraat in Eerbeek.

BrummenEnergie brengt zon op nieuw scholencluster Beethovenstraat Eerbeek

Op woensdag 9 september kregen de installateurs die zonnepanelen plaatsen op het dak van het nieuwe scholencluster aan de Beethovenstraat in Eerbeek hulp vanuit onverwachte hoek. Wethouder Eef van Ooijen van de gemeente Brummen, schooldirecteuren Joris Luesink van de Cornelis Jetses en Arjan van der Leest van de Triangel en Guus Köster van BrummenEnergie draaiden samen de schroef in de laatste van de 134 zonnepanelen. Deze panelen zijn onderdeel van het project ‘Zon op school’ van BrummenEnergie. Met Zon op school wil de lokale energiecoöperatie in de gemeente Brummen de basisscholen voorzien van zonne-energie en de leerlingen bewust maken van het belang van duurzame energie.Het scholencluster aan de Beethovenstraat in Eerbeek, waar de Triangel en de Cornelis Jetses gehuisvest worden, is de eerste school in de Brummense gemeente waar de energiecoöperatie de zon op school brengt. Het is de bedoeling dat meerdere scholen zullen volgen. Zo kunnen de scholen in Brummen een groot deel van hun energiebehoefte zelf duurzaam opwekken.

Zon op school

BrummenEnergie werkt bij de uitvoering van het project Zon op school nauw samen met de beide scholen en met de gemeente Brummen. Doel van dit project is om schoolgebouwen duurzamer te maken, de energierekening van scholen omlaag te brengen en om kinderen bewust te maken van het belang van energiebesparing en het gebruik van duurzame energiebronnen. BrummenEnergie doet dat door zonnepanelen op daken van schoolgebouwen te leggen, de opbrengst van die zonnepanelen in de hal van de school te laten zien en door de leerlingen een interessant lespakket over duurzame energie aan te bieden. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Meer over collectieve panelen

Eind oktober besteedde het programma Het Groene Oosten van Omroep Gelderland aandacht aan de plaatsing van collectieve zonnepanelen - daarin kwam ook Guus Köster (vanuit het bestuur van BrummenEnergie de drijvende kracht achter het Zon op School project in Eerbeek) aan het woord. Het programma is hier te zien: Omroep Gelderland over zonnepanelen. Het item over zonnepanelen begint rond minuut 14:00.