Op 19 november 's avonds is de oprichtingsakte van IJsselwind BV getekend door acht bestuursleden van de vier energiecoöperaties van Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen. Met vele andere betrokkenen, zoals ook onze wethouder Eef van Ooijen. Het vond plaats in het gebouw IJsselstroom. Een prachtig oud gebouw, dat op de IJsseldijk staat aan de kant van De Hoven met een panoramisch uitzicht op de IJssel en de drie windmolens op het industrieterrein De Mars.

Blauw - Wit - Rood

Voor de ondertekening had ZET (de Zutphense coöperatie) een verrassing voorbereid: het was de bedoeling, dat wij met een glas in de hand ineens de Franse vlag geprojecteerd geprojecteerd zouden zien op de drie windmolens aan de overkant. Met veel kunst- en vliegwerk had Zutphen een opstelling gemaakt met autolampen en accu's. In de regen alles opgesteld en om zeven uur stond het helemaal klaar. De mensen die zouden helpen met het aanlichten gingen daarna even een broodje halen.

Bij terugkomst om acht uur was alles weg. Hoe kon dat nu? De politie was geïnformeerd door oplettende burgers dat er 'vreemden' bezig waren bij de windmolens met verdachte handelingen en dat er dozen waar draden uitstaken neergezet waren. De politie heeft preventief alles in bewaring genomen. Dus daar stonden wij met een feestelijk glas in de hand in het stikdonker te staren...

Maar de oprichting van ons samenwerkingsvehikel met Zutphen, Voorst en Lochem is een feit!
Het persbericht (dat direct hierna verstuurd aan alle regionale media) en de concept oprichtingsakte vindt u hier:

 Persbericht Oprichting IJsselwind bv, 19 november 2015

 Concept statuten op te richten IJsselwind vennootschap (aangepast)