Vorige week heeft heeft een van de partners van BrummenEnergie,  Varego, 74 zonnepanelen (19.240 KwH opgewekt vermogen) gelegd op het dak van Kindcentrum 't Park in Brummen (voorheen Dobbelsteen).

Dit is het derde project van BrummenEnergie in kader van Zon op School. In september heeft BrummenEnergie al zonnepanelen laten leggen op twee scholen in Eerbeek, op OBS Cornelis Jetses en CBS de Triangel. Eind december volgt nog een vierde school.

De zonnepanelen zijn onderdeel van het project Zon op School van BrummenEnergie. Met Zon op School wil BrummenEnergie in de gemeente Brummen de basisscholen voorzien van zonne-energie en de leerlingen bewust maken van het belang van duurzame energie.

Zon op school

BrummenEnergie werkt bij de uitvoering van het project Zon op School nauw samen met de scholen en met de gemeente Brummen. Doel van dit project is om schoolgebouwen duurzamer te maken, de energierekening van scholen omlaag te brengen en om kinderen bewust te maken van het belang van energiebesparing en het gebruik van duurzame energiebronnen. BrummenEnergie doet dat door zonnepanelen op daken van schoolgebouwen te leggen, de opbrengst van die zonnepanelen in de hal van de school te laten zien en door de leerlingen een interessant lespakket over duurzame energie aan te bieden. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.