Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 4 januari werd een kleine tentoonstelling geopend van BrummenEnergie in het gemeentehuis. De aanleiding was de goedkeuring van de subsidie voor de proef met een zonnecentrale aan de Doonweg in Eerbeek.

Die proef gaat nu snel van start en duurt tot eind 2017. De lange duur van de proef houdt verband met het innovatieve karakter. Een nutteloze stortplaats in ruste wordt omgetoverd tot hypermoderne en schone energiewinning! Dit wordt gedaan met flexibele zonnefolie, die nog nergens in Nederland op deze schaal is toegepast.

Tijdens de proef wordt onderzocht of het rendement van de zonnefolie overeenkomt met de specificaties van de fabrikant Hyet Solar en tevens wordt vastgesteld of deze wijze van afdekken van de stortplaats voldoet aan de eisen van het stortbesluit. Alle reden om dit met trots in de hal van het gemeentehuis te laten zien.

De proef vindt plaats in samenwerking met een groot aantal partners, waaronder Solar Green Point, de gemeente Brummen en de provincie Gelderland.

Van de gelegenheid maken wij bovendien gebruik om een aantal animaties te tonen voor het samenwerkingsproject IJsselwind bij De Mars (in de hoek van het Twentekanaal en de IJssel). De animaties tonen hoe je die burgerwindmolens in de verte kunt zien vanuit Empe en Cortenoever. IJsselwind is een samenwerkingsverband van de groene energie coöperaties van Brummen, Lochem/Eefde, Voorst en Zutphen.

Kom gerust even langs! De tentoonstelling duurt tot 1 februari.
Aanmelden bij BrummenEnergie is op de tentoonstelling ook mogelijk.