Op 4 april presenteerden de twaalf Nederlandse provincies in de Haagse Ridderzaal hun paradepaardjes op het gebied van duurzame energie.

De provincie Gelderland heeft gekozen voor ons project SPEER, het SolarParkEERbeek!

Binnen het project SPEER werken BrummenEnergie en SolarGreenPoint samen met als doel om de voormalige stortplaats aan de Doonweg in Eerbeek af te dichten met zonnefolie. Binnenkort start de proef waarbij een klein gedeelte van de stort wordt voorzien van zonnefolie. Als de proef slaagt, wordt een groter gedeelte van de stortplaats afgedicht met de zonnefolie. De energie die daarmee opgewekt wordt kan jaarlijks naar verwachting 1200 tot 1400 huishoudens van stroom voorzien. Lees hier meer over Solarparken en over de voorgenomen start van de proef: Proef Zonnecentrale Doonweg kan starten!

Guus Köster was als projectleider van dit project namens BrummenEnergie en SolarGreenPoint bij de presentatie aanwezig om een toelichting te geven op het project.

De presentatie van de provinciale duurzame energieprojecten is onderdeel van een energieconferentie in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie.

Op de website van het Interprovinciaal Overleg staat een verslag van de bijeenkomst: Provincies laten duurzame kant zien aan Europa.