Een glimmend nieuw hangslot en een grote berg zand in de stromende regen, meer is er nog niet te zien. Maar deze week wordt een begin gemaakt met het grondwerk op de stortplaats aan de Doonweg in Eerbeek, voor een proefopstelling met zonnefolie!

Zo’n 4000 m2 van de stortplaats wordt geëgaliseerd en voorzien van een steunlaag van een materiaal dat de zonnefolie draagt. Deze zonnefolie heeft een opwekvermogen van 5 KWp. Ter vergelijking wordt er ook 3 kWp aan zonnepanelen geplaatst. De proef duurt twee jaar. Als de proef slaagt, wordt daarna een groot gedeelte van de stortplaats afgedicht met zonnefolie. Daarmee kunnen 1200 tot 1400 huishoudens worden voorzien van duurzame stroom uit de eigen regio.

Naar verwachting is de strook zonnefolie die voor de proef nodig is eind mei gelegd. Op dat moment zal de proef daadwerkelijk starten. BrummenEnergie en Solar Greenpoint BV die in dit project samenwerken zullen daar op feestelijke wijze aandacht aan besteden, samen met alle partners die de proef mogelijk hebben gemaakt.