Zoals al eerder aangekondigd, organiseren we op zaterdag 11 juni van 10.00 tot 14.00 uur in het Koetshuis van het gemeentehuis in Brummen voor de tweede keer een Groene Energiemarkt. U heeft dit intussen al "in de media" kunnen lezen! Iedereen die interesse heeft in duurzame energie of energiebesparing is van harte welkom om de Groene Energiemarkt te bezoeken. Aanbieders van duurzame energievoorzieningen uit de gemeente Brummen of omgeving kunnen zich als exposant aanmelden bij BrummenEnergie.

Overweegt u zonnepanelen op het dak van uw huis of bedrijf? Of overweegt u om met een groep buren samen zonnepanelen te plaatsen? Bent u benieuwd wat voor energiebesparende maatregelen u kunt nemen in uw woning of bedrijfspand? Of bent u nieuwsgierig naar de projecten van BrummenEnergie, zoals de afdichting van de stortplaats aan de Doonweg in Eerbeek met innovatieve zonnefolie (Proef Zonnecentrale Doonweg kan starten!), Zon op School (Meer Zon op School) of IJsselwind? Kom dan naar de Groene Energiemarkt op zaterdag 11 juni!

Zon, wind en energiebesparing

De partners waarmee BrummenEnergie samenwerkt in BrummenseZon, Varego en SVS Solar, presenteren daar hun zonnepanelen, naast diverse andere exposanten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. De exposanten zijn alle afkomstig uit de regio en bieden hun diensten in Brummen aan. Ook is er informatie beschikbaar over de Energiecoaches, die gratis advies aan huis kunnen geven over energiebesparing.

Aanbieders van duurzame energievoorzieningen of energiebesparing uit de gemeente Brummen of omgeving kunnen zich als exposant aanmelden bij Guus Koster, via of via 0628-842293.

Voor en door Brummen

Guus Köster, vicevoorzitter van BrummenEnergie: ‘Wij willen het stroomverbruik in de gemeente Brummen in 2030 volledig duurzaam en zelfvoorzienend hebben. Dat wil zeggen dat er binnen de gemeente net zoveel stroom duurzaam wordt opgewekt als er verbruikt wordt. Wij geloven dat wij dat als Brummenaren zelf kunnen organiseren. Daarom organiseren wij deze Groene Energiemarkt. Iedere inwoner van onze gemeente, die graag samen met dorps- of buurtbewoners de handen ineen slaat om onze mooie gemeente goed achter te laten aan onze kinderen en kleinkinderen, nodigen we van harte uit op de Groene Energiemarkt.’