Onze Groene Energiemarkt kende op 11 juni een mooie opkomst van belangstellenden. De meeste bezoekers kwamen naar de energiemarkt met een duidelijk doel. Zij overwegen het plaatsen van zonnepanelen op hun dak om daarmee zelf energie op te wekken of het isoleren van hun woning en kwamen daarom informatie halen op de energiemarkt.

De partners van BrummenseZon, Varego en SVS Solar, kregen bezoekers aan hun kraam met specifieke vragen over het plaatsen van zonnepanelen op of bij hun woning. Beide installatiebedrijven hebben veel voorlichting gegeven en informatiemateriaal meegegeven. Daarnaast gaf SVS Solar ook informatie over zonnecollectoren, heatpipes en warmtepompen om het gasverbruik te reduceren.

Een adviseur van Coen gaf bezoekers advies over allerlei energiebesparende maatregelen. Ook de stand van Pluimers Isolatie uit Rijssen werd goed bezocht. In onze eigen stand gaven we informatie over het hoe en waarom van de energiecoöperatie en over de projecten die we uitvoeren.
Het stukje zonnefolie dat gebruikt wordt bij de proef voor het afdichten van de stortplaats aan de Doonweg trok veel bekijks. Wethouder Eef van Ooijen van de gemeente Brummen was één van de eerste bezoekers die de stands langsging en zich liet informeren over alle mogelijkheden om zelf energie op te wekken en energie te besparen.